Algemene product informatie

Vochtwerendheid

Het geheime bedrijfseigen bindmiddel mengsel heeft een vochtwerendheid dat bestand is tot een relatieve luchtvochtigheid van 80%. In de meeste woningen is een vergelijkbare en/of lagere eis van toepassing dan de standaard Singhboard duurzaam plaatmateriaal.

Brandwerendheid

Singhboard duurzaam plaatmateriaal kan onder ander worden gebruikt voor wanden, plafonds, timmerwerk, kantoormeubilair, keukenindustrie, interieur voor hotels en voor particuliere en publieke gebouwen.

Be-/verwerking

Naast de decoratieve afwerkingen zijn er nog vele andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld na decoratieve behandeling is het mogelijk om het bekleden plaatmateriaal te gebruiken als timmerwerk voor slaapkamers, meubels, eettafels, etc. Ook kan het worden gebruikt als bekleding van wanden en plafonds, door na het aanbrengen van het plaatmateriaal dit te voorzien van verf of behang. Door vooraf groeven aan te brengen aan de zijkanten van het plaatmateriaal zal het wand of plafond een geheel vormen. Het is belangrijk om bij toepassen van ons plaatmateriaal in openbare ruimten rekening te houden met de brandwerendheid. De keuze van lijm en/of decoratieve materiaal dient daarop te worden afgestemd. Ons plaatmateriaal is ook zeer geschikt om te gebruiken bij renovatie en als afbouw materiaal. Voor zowel dragen als niet dragend constructie voor bijvoorbeeld vloeren. Bij het toepassen in vochtige ruimte of voor buiten timmerwerk kan het best plaatmateriaal worden gebruikt met een verhoogde vochtbestendigheid. Ons plaatmateriaal kan eveneens worden gebruikt voor het fabriceren van deuren.

Lijm

De meeste lijmsoorten zijn geschikt voor het verlijmen van ons plaatmateriaal. Het is mogelijk om het plaatmateriaal te bekleden met andere materialen. Dit is afhankelijk van het materiaal en de lijmsoort. Mogelijkheden om lijm aan het brengen is met de hand, lijmroller, spuit of persen. Houd ten alle tijden rekening met de lijmkeuzen in verband met de ontvlambaarheid, arbeidsomstandigheden en milieuomstandigheden.

Verbindingen

Mechanische verbindingen kunnen worden uitgevoerd met behulp van schroeven, spijkers (met een dun diameter) en/of het vast nieten Het beste resultaat wordt behaald door gipsplaten schroeven te gebruiken en/of het plaatmateriaal te voorzien van groeven aan de weerszijde van het plaat. Door gebruik te maken van roestvrije schroeven wordt roestvorming voorkomen. Koppeling met de groeven aan de zijkanten van het plaatmateriaal, is mogelijk door bijvoorbeeld lijm aan te brengen tussen de groeven van het plaatmateriaal.

Decoratie

Ons plaatmateriaal is zeer geschikt om als decoratieve bekleding te gebruiken voor wanden, plafonds, etc. Dit is mogelijk om naar keuze fineer, PVC, melamine bekleding, verf of vernis aan te brengen. Decoratieve PVC, dat ook voor bekleding van TV behuizing of voor speakers wordt gebruikt behoren tot de mogelijkheden, maar heeft geen voorkeur vanwege de milieu onvriendelijkheid. Ook is het mogelijk om behang te verlijmen op ons plaatmateriaal, aangezien ons plaatmateriaal een gladde structuur heeft. Ook is het mogelijk om ons plaatmateriaal te voorzien van een gladde filmlaag of geweven afdekmateriaal. Dit is mogelijk door met een zeer gladde filmlaag een glanzende toplaag aan te brengen op het plaatmateriaal. Het beste is om transferfolie met een 0,2 mm dikke polyester folie dat voorzien is met een decoratieve film (dikte ongeveer 0,035 mm) met een effen kleur, houtnerf of ander afdrukmateriaal aan te brengen. De hechting wordt uitgevoerd met een thermoplastische kleefstof. Een duurzame toplaag met melaminehars geïmpregneerd papier behoort eveneens tot de mogelijkheden. Er zijn veel soorten aan decoratieve afwerking mogelijk.

Cel structuur van de grondstof

Technische informatie

Het belangrijkste aspect voor milieu en gezondheid is, dat er geen formaldehyde emissie plaatsvindt, en dat het plaatmateriaal 100% recyclebaar is. De plaat is lichter en sterker, dan de gemiddelde houtenplaat.
Het plaatmateriaal van Singhboard is ontwikkeld op basis van NEN-EN 622. In de volgende tabel tonen we de verschillende producteneigenschappen en de toepassingen aan densiteit (celdichtheid) per (kg / mᵌ) aangegeven.

Productnaam(kg/m³)Vereisten in:
SBS250-400NEN-EN 662-4
SBM400-800NEN-EN 622-3,NEN-EN 622-5
SBH800-900NEN-EN 622-2, NEN-EN 622-5
KenmerkenGebruikToevoegingen op productnaam
Verhoogde vochtbestendigheidGebruik in vochtige omstandighedenH
E
Verbeterde sterktecontinu druk,
kort laden,
Algemene contstructie,
Zware constructie
A
S
1
2
SpeciaalBrandvertragendFR